Bricolage NL  
 

Прес – реліз до Дня Незалежності

Українська громада Республіки Мозамбік

26 серпня 2006 р., вперше на территорії Республіки Мозамбік, українська громада країни, провела урочистий вечір присвячений 15-річчю Незалежності України.

Присутні на вечері згадали історичні звершення, які відбулися на теренах нашої батьківщини, а також відмітили невпинний рух України шляхом національної європейської державности та розвитку економічного та духовного потенціалів української нації.

Під час урочистих зборів, було ухвалено звернення до Президента України, пана Віктора А. Ющенка, у якому українська громада Республіки Мозамбік закликає Президента “контролювати дії та тенденції нового Уряду країни, з тим, аби цей Уряд, не став на заваді вільному розвитку України, її євроінтеграції, входженню у ВТО та НАТО”.

26 серпня 2006 року, м. Мапуту, Республіка Мозамбік.

***

Президентові України,
Вікторові А. Ющенкові,
від українськoї громади Республіки Мозамбік

Шановний, пане, Президентe,

Ситуація в Україні склалася так, що керуючись вищими інтересами нації, Ви, пане, Президенте, обрали шлях широкої коаліції з ПР, КПУ та СПУ.

Ми, українська громада Республіки Мозамбік, закликаємо Вас, використовувати Ваш президентський обов’язок пильної фіскалізації дій та тенденцій нового Уряду, з тим, аби цей Уряд, здебільше інспірований клановими інтересами сходу, не завадив вільному розвитку України, її євроінтеграції, входженню у ВТО та НАТО.

У той же час, ми закликаємо Вас, пане, Президенте, негайно використати Ваше право на розпуск цього Уряду та скликанню нових парламентських виборів, так скоро, як цього вимагатиме необхідність захисту українських національних інтиресів, державна доцільність та потреба покласти край анти - українським діям та реториці, залишків сил, які тужать за СССР та різними іншими неприродніми політичними союзами.

Закликаємо Вас, пане, Президенте, не зрадити Майдан та бути достойним мільйонів українців, які творили Помаранчеву Революцію в Україні та робили все що могли в її підтримку у Диаспорі.

З великою повагою,
Українська громада Республіки Мозамбік,
Ухвалено 26 серпня 2006 р., під час урочистих зборів присвячених 15-річчю Незалежності України, у м. Мапуту, Республіка Мозамбік.

Дмитро Яцюк, викладач Інституту ІМЕП
Валентин Черниш, викладач Університету ІСПУ
Артем Петров, студент
Людмила Петрова (Макасселе), юрист, Прокуратура Мозамбіку
Марія К. Яцюк, домогосподарка
Володимир Черниш, викладач Університету Едуарду Мондляне
Ростислав Чаплинський, лікар - анестезіолог Центрального Госпіталю м. Мапуту
та інші.

надіслано: Дмитро Яцюк

Залишити коментар