Автор   Стаття 
Статті Бриколаж  —  Панорама UA  —  Житомир - столиця УБ на один день
Андрій Юсов, "Українське братство"
Дата публікації 7 січня 2004 р.
Житомир - столиця УБ на один день

Вперше, за майже двохрічний період діяльності, організація „Українське братство” провело Міжрегіональну Керівну Раду, що пройшла 4 січня у місті Житомир. Підсумки минулого політичного року та потреба формування концепції діяльності на рік поточний, стали основними причинами зібрання активістів УБ з різних регіонів. Участники Керівної Ради ухвалили документ під назвою: „Орієнтири діяльності Українського братства на 2004 рік”.

В своїх „Орієнтирах”, активісти УБ, зокрема, заявили про наміри щодо організації інформаційної співпраці з українською діаспорою та налагодження контактів з представниками білоруської опозиції. Керівник організації, Андрій Юсов, запропонував надати більшої визначеності суспільно-політичній платформі УБ, взявши на організаційне озброєння ідеологію „Солідаризму”. Керівна Рада вирішила розпочати відкрите всебічне обговорення концепції „Солідаризму” із залученням не тільки активу Українського братства, але й усіх небайдужих до цієї теми громадян. Підсумки даної дискусії підведе Всеукраїнска Велика Рада УБ, яка пройде 17 квітня цього року в Одесі.

Подяку за сприяння в організації зібрання, активісти УБ висловили заступнику голови Житомирської обласної організації „Молодого руху” Олені Галагузі.

Приклад проведення Керівної Ради УБ в місті, де ще не створено осередок цієї політичної сили, вирішено було перетворити на постійну організаційну традицію.

УБ-інформ

5 січня 2004 року

Орієнтири діяльності організації „Українське братство” на 2004 рік:

Новий 2004 рік, обіцяє бути для нашого суспільства роком не простим і динамічним. Не важко передбачити, що на Україну чекає період масштабних політичних баталій, метою яких є здобуття, або утримання влади. В такий нестабільний час, основним завданням суспільно-активної частини українського народу має стати захист українських національних інтересів та незалежності нашої держави. Сьогодні є всі підстави стверджувати, що наш Суверенітет вже став товаром, продавши який, існуючий в Україні режим намагається заручитись підтримкою за українським кордоном.

Враховуючи гостру політичну ситуацію та необхідність подальшого свого інтенсивного розвитку, організація „Українське братство” в 2004 році ставить перед собою наступні завдання:

В загально-національному масштабі:

1.Докладення всіх зусиль для недопущення збереження влади існуючим злочинним режимом, в результаті запланованих на 2004 рік президентських виборів.

2.Протидія ініційованій Президентом України конституційній реформі, в тому разі, якщо вона потягне за собою перенесення президентських виборів у 2004 році та продовження повноважень Леоніда Кучми.

3.Організація політичного та громадянського тиску з метою не допущення ратифікації Верховною Радою України угоди про Єдиний економічний простір.

В питаннях регіональної діяльності УБ:

1.Продовжуватиме оперативно реагувати на будь-які порушення громадянських, соціальних та національних прав українських громадян з боку місцевої влади.

У сфері міжнародної співпраці:

1.Налагодження контактів з Білоруськими організаціями «Молодий фронт» та Білоруською партією свободи.

2.Організація інформаційної співпраці з Українською діаспорою.

В питаннях організаційної розбудови:

1.Створення максимальної кількості нових дієвих осередків УБ.

2.Розроблення всесторонньої політичної программи Українського братства.

3.Проведення першого всеукраїнського з»їзду УБ 17 квітня 2004 року, в Одесі.

4.Створення друкованного органу Українського братства.

5.Насичення інтернет-ресурсів організації.

Це перелік стратегічних завдань, які стоять перед Українським братством в новому році, але це не означає, лише їхнім виконанням обмежеться діяльність нашої організації.

Голова Керівної ради

Українського братства

Андрій Юсов, www.ub.org.ua

Догори

Перейти до статей теми: