Bricolage NL  
 

“Одна на всіх” (короткий плювок в обличчя)

Red Patriot
 

Пройшло 9 травня і по Майдану пройшли ті самі. Знову за бортом ветерани УПА, інших воєнізованих етнічно українських, ідеологічно про-українських і забутих Україною, формувань.
  Що є у прибалтів, які визнали “зелених партизан” і засудили діяльність НКВД, і чого не вистачає вітчизняній, ніби-то “національній” буржуазії, котра разом із відвертими українофобами спростовує підстави нашої історичної тожсамості: політичної волі, соціальної коньюнктури, повноцінної змови еліт, суспільного замовлення?
 
Останнім часом, спостерігаючи за фрикціями, а інакше їхню міміку не назвеш, задіяних у накопиченні символічного капітала політиків, я ставлю тазик і чекаю на прихід блювоти.
  Ждати доводиться недовго. Рідні не розуміють і радять звернутися до лікаря.
 

З іншого боку існують цілком адекватні, душевно цілющі моменти типу “захисту ветеранів УПА”, “маршів проти нелегальної міграції”, різноманітна протидія мос.шовіністам і місцевим колаборантам з 5-ї колони – тут вам не Білорусь. Зрештою, не всі із потрапивших до розряду “ультраправих” – моральні уроди. Те саме стосується так званих “лівих”, котрі мов вогня бояться національної ідентифікації, тим самим спотворюючи власний, інколи, а не часто прогресивний образ, ховаючись за маскою “соціал-фашизму” і притаманних йому українофобних чинів, в більшості своїй не маючих спільного з реальною класовою солідарністю.
  Діалог між ними відбувається у двох, здебільшого паралельних площинах, одні торочать за “жидів”, інші – “буржуїв”. У перших буржуазія захищає іноземців, у других – реакціонерів. Але в обох випадках фігурує саме вона. І постраждати повинна теж.
 
Тоді Рєпа не писатиме про “оунівських фашистів”, а Манчук не битиме дідусів з УПА, оскільки хазяїн не виросших із радянських пелюшок, “лівих” – доморощена українська буржуазія - спочиватиме у домовині історії, а відтак не потребуватиме капіталовкладень в опортуністів з числа “нових українофобів” – прогресивних по відношенню до власної, завше завищеної самооцінки.
  Тому що читати цитувати Райха – не значить бути антифа.
А “прогресивність”  - не заримована термінологічними мантрами “ненависть до свого”..
 

Ось так, коротко і по морді, малята.
  спец. для “Бриколяж” і “Бійцівський клюб” ( www.bklub.org.ua )  
   

 

Залишити коментар