Автор   Стаття 
Статті Бриколаж  —  Панорама UA  —  УНА-УНСО – НБП у матчі, який добігає кінця
Д. Зелений, nationa-leftist
Дата публікації 11 квітня 2005 р.
УНА-УНСО – НБП у матчі, який добігає кінця

Оригінальність їхніх перфомансів припадає на різні періоди: УНА була в силі на початку дев’яностих, НБП – років за десять потому. І перша і друга претендують на освоєння євразійської спадщини, як, властиво і паразитуючі на цій „йдеї” уламки Корчинського з його „Братством” і Дугіна з чисельними „євразійськими проектами”.

Після сепарації з боку Корчинського, Шкіля, Коваленка, Тими, Зайченка та інших, вже колишніх рупорів радикального нацдискурсу організація розкололося на кілька, у чомусь подібних „клонів”, аналогічно до трьох РНЄ у Росії і перетворилася, як це не сумно, на низку невеликих за чисельністю і можливостями нікому не цікавих сект.

Перед повели провладні провокатори із „пропелерської” УНА Коваленка. Інтегрувавши до лав залишки Київського СНПУ і частину тамтешніх скінів із „Руської дружини” коваленківці спромоглися на кілька „акцій”, серед котрих „підтримка” Ющенка, вперше за історію УНА звернення до расової тематики, постановка „антихозарського питання” і провальний нокаут після відмови Коваленка визнати своїми організувавших вибухи на Троєщинському ринку. Дрібнобуржуазна природа „радикального барижництва” взяла гору, щоправда у значно скромніших ніж у Корчинського проституйованих мастштабах.

Шкіль пішов до Юлі, потім Зайченко з командою покинув сідаючий на мілину есмінець; Тима емігрував до Коваленка, а відтак і геть. Де амбіції взяли гору у давній боротьбі із залишками здорового глузду, колаборантськими перспективами і таким донцовським „вождизмом” цікавить лише сектантів із колись найвідомішої ревконтори Східної Європи, кожен із них вважає себе себе „єдиноправильним” і в цьому їм не варто заважати. Зараз це блякла тінь штурмувавших Кавказ і Придністров’є, марширувавших на мінських днях волі і податливій криці юних сердець. Ростуть подібні як однояйцеві унсовські сайти і зменшується кількість живих партійців. Організація зникає фізично, задовільняючись присутністю у вітчизняному інтернет-просторі. Вже зараз без суттєвих перебільшень можна стверджувати віртуальний статус бренду на ім’я „УНА-УНСО”.

УНА-УНСО

Група Шкіля

www.una-unso.org – найвідоміший з існуючих в Інтернеті. Рупор „шкілівського” відтинку.

www.unso.tk – Чернівецький осередок

www.una-donetsk.netfirms.com – Донецький осередок

www.pm-odesa.narod.ru – Одеський осередок

Група Коваленка

www.una-unso.org.ua – зараз, здається, не працює.

Група Тими

www.unaunso.org – перший офіційний

www.una-unso.info – Інфо-портал тогож уламку

www.vinnica.una-unso.info – Вінницький осередок

Група Зайченка (?)

www.una-unso.kiev.ua – Київський осередок

www.zip.to/kyiv-unso - здається, той самий київський

НБП

НБП Лимонова в Україні

В Україні їх не більше аніж опонентів із УНА. Російський варіант національного більшовизму не тотожний автентичнішому західноєвропейському, оскільки смердить неприхованим пострадянським шовінізмом. Лимонівці ставлять під сумнів прогресуючу соціальну ентропію і йдуть неприйнятними для „національних околиць” шляхами. Не в останню чергу тому, що після відходу Дугіна і так еклектична НБП грязне у болоті непослідовності і опортунізму. Одні філіали розробляють концепції „нової сталінської платформи” (Краснодар), інші влаштовують спільні з нацистами акції. У Прибалтиці вони продають замотаний у ксенофобну обгортку „антифашизм”, у Галичині мріють про „галицький націонал-більшовизм”, без Шумського, Скрипника і Хвильового, у Молдавії культивують Котовського і марять анексією Молдавської ССР.

В Україні лимоновці з’явилися давно і до останнього часу тусили з різноманітними комсомольцями-вітренківцями і тому подібними «прогресивними» у своїх фобіях «борцями з антинародним режимом». Користуючи з головних ентриських засад лимонівці проникають до, здебільшого і так нечисельних комсомольських організацій і нарощують кількість словосполучень кшталту «Ленин, Махно, Лимонов» на зашарпаних київських проспектах.

У Києві лимонівців не люблять, вони живуть окремим від як лібертаріїв так і націоналістичного середовища життям. Засноване ними «общєствєнноє двіженіє Дікоє полє» не відрізняється оригінальністю і піарить набридлі антиамериканські, російськомовні і інші стандартні для креолізованої свідомості стереотипи. Співпрацюють з братчиками Корчинського, вітренцівцями, «рускімі двіженіямі» і постійно вислизаючим (а після поразки Симоненка – просто відсутнім) електоральним полем, таким «широкім і рускім» і таким недосяжним у суспільсті, що повільно, але емансипується.

Київ – www.nbp-kyiv.narod.ru

Харків – www.nbp-patriot.web1000.com

Україна – www.nazbol.web1000.com

Колись були Львів (зараз лише форум - www.guestbook.ru/book.php?user=nbplvov&action=show ) і Запоріжжя. Крім них офіційні відділення присутні у Дніпродзержинську, Макіївці, Миколаєві.

У Харкові видається український аналог теж розповсюджуваної „Лимонки” – „Атакующий курс” - www.attack.sbn.bz . Харківські нацболи працюють з відділеннями „Народной Наиональной партии” Іванова-Сухаревського в місті і рулять у газеті „Славянское единство” – www.slavedin.thefreebizhost.com

Лимонов казав, що „НБП в Украінє нету”. Це питання внутрішнього менеджменту, нас воно не стосується. Українські міста діляться на юридично українські і майбутні, теж українські. Їхня російськомовність не стоятиме на заваді, а майбутній статус диктуватиметься з перспектив описаних ще Грушевським історичних проекцій. Українська держава 20 століття складалася із нещасних кількасот тисяч квадратних кілометрів, двісті тисяч яких повернуться у 21 столітті разом із Христом та історичною справедливістю.

НБП Лимонова на окупованих територіях

Східна Слобожанщина:

Білгород – www.bel.nazbol.org

Вороніж – www.nbp.boom.ru

Сірий Клин:

www.nbpnew.h14.ru

Зелений Клин:

www.dvnazbol.front.ru

І це за умови, що ми визнаємо спірний статус Ростова, Брянська і Ставрополя.

ПС. В цьому футболі програють обидва, оскільки мінімальний і одночасно нічийний результат є підставою для поступового спадання пасіонарних обертів, а відтак і наступного мас-медійного забуття. Залишаються стереотипи, котрі хворіють у дрібнобуржуазній свідомості незаангажованого громадянина і з котрими не переможеш на випадок воєннного стану. Обидві організації були пробою різних енергетик, на зміну ним прийде третя, не об’єднавча, проте лівіша і масовіша. Назветься вона УКП або якось інакше – не має значення, час іде і час настає. Україна потерпає за відсутності соціально орієнтовних націоналістичних змагів, роля котрих проступає на сторінках визвольних змагань, а історична місія лежить у площині повернення додому.

спец. для „Бриколяж web-log”

Догори

Перейти до статей теми: