Автор   Стаття 
Статті Бриколаж  —  Чорні лиця, білі маски  —  Принципи Єдності
Чорний Радикальний Конгрес
Дата публікації 11 грудня 2004 р.
Принципи Єдності

Чорний Радикальний Конгрес скликаний задля вироблення політики „центру без стін”, тобто політики, котра би зосередилася на умовах проживання бідного і робітничого чорношкірого населення.

Які тенденції ми визнаємо в межах Чорного Радикалізму? — в їх числі соціалізм, революційний націоналізм та фемінізм? — Так, ми об’єднані в опозицію до всіх можливих форм гноблення, включно з класовою експлуатацією, расизмом, патріархатом, гомофобією, антиімігрантськими упередженнями та імперіалізмом.

Ми почалися зі з’їзду 19-21 червня, 1998 року. Тоді ми визначилися з пропозиціями на рахунок подальшої діяльності і способах подальшого просування.

Чорний Радикальний Конгрес не збирається впливати на структури та становище існуючих організацій, партій та кампаній, проте прагне до мобілізації виключених з процесу індивідів та організацій довкола спільних інтересів та міроприємств.

Ми визнаємо різноманітні історичні тенденції, що мають місце в Чорному Радикальному Конгресі, серед яких революційний націоналізм, соціалізм та фемінізм.

Технологічна революція та капіталістична глобалізація змінили економіку, робочу силу та принципи класового формування, що слід враховувати, формуючи аналіз ситуації і нашу стратегію.

Стать і гендерна диференціація більше не можуть розглядатися в якості виключно особистих проблем, але варті стати частиною наших досліджень, нашої політики і боротьби.

Ми відкидаємо расовий та біологічний детермінізми, Чорний патріархат та Чорний капіталізм і їхню здатність вирішити ті проблеми, що мають місце в Чорному середовищі.

Боротьбу слід оцінювати на рівні саме глобальних понять.

Ми повинні зустрічатися з людьми, котрі реально обирають політику ідентичності і окремими реформаторськими групами, з огляду на те, що ми прагнемо того самого, але в крупніших мастштабах і це об’єднує нашу боротьбу.

Ми маємо бути демократичнішими та осмисленішими у відносинах поміж нами, виробити простір для конструктивної критики та інакомислія в межах наших рядів. Слід організовувати відкриті зустрічі для громадянських та дружніх дебатів.

Наші дискусії повинні наповнитися критичним аналізом того, що на разі має місце, крім того спільними зусиллями формувати творче бачення нового суспільства.

Не варто обмежуватися виборною політикою, треба розробляти кілька напрямків боротьби.

Потрібно перебороти розбіжності в межах Чорних радикальних сил, зокрема такі як конфлікт поколінь, регіональність та рід занять. Слід віднайти спільну мову, доступну і доречну.

Чорні радикали повинні будувати національний конгрес радикальних сил в Чорній спільноті, задля підсилення радикалізму, цього законного голосу Чорної праці і бідних людей та будувати організований опір.

переклад тов. Мазепа, „Бриколяж — Київ”

Догори

Перейти до статей теми: