Bricolage NL  
 

Єрусалим християнський

Д. Зелений

Одні кажуть що Єрусалим юдейський. Инші люблять Аллаха, для них місто — ісламське. Але мені не різали плоть і мої скроні стрижуть. Для мене Єрусалим є містом, у котрому жив Христос. Саме тому Єрусалим — християнський. Дивно, пройшло так мало часу, але захоплені макдональдсами, сайентологією і кабельним телебаченням люде просто забули.

…1099, взявши Єрусалим, люди із незграбно нашитими червоними хрестами вчинили страшенну різанину. Постраждали, здебільшого, магометани і юдеї. Зараз, вже кілька століть по тому, ми стоїмо біля входу до Святого Міста і спостерігаємо анальогічну ситуяцію: ті самі мусульмани і ті самі яхвісти. Лише статус у них прямо протилежний до того, що мав місце тоді. Але нас, християн, з огляду на займану нами третю позицію це не обходить. Не обходять проізраїльські чи навпаки — проарабські настанови європейських радикалів, адже у нашому випадкові вони просто недоречні. У ситуяції, коли Ізраїль — це „США Близького Сходу”, а „правовірні” дісталися навіть Скандинавії, єдино правильним рішенням ще здорової частини європейської спільноти буде Єрусалимське королівство.

Традиція у Традиції, монархічна і екуменічна у кращому розумінні цього слова і де — у обійсті Святого Престолу. Воістину богообраним буде сівший на трон біблійських царів і відслуживший у храмі Гроба Господня.

Ми шкодуємо за відсутністю палестинського суверенітету і втратами серед мирного гебрейського населення, у той час як вони обстрілюють нашу святиню, не одружують і не ховають, не визнають і, поза сумнівом — зневажають.

Синонім слова „християнин” — собака. Така вже традиція, комусь же треба прислуговуватися у боротьбі двох „богообраних” народів.

Європа втратила сенс свого існування і сталося це раніше, ніж стверджують консервативні гісторики, тобто 1789-о. Останній, восьмий хрестовий похід і остаточна втрата Єрусалима, цього „серця” європейської цивілізації ампутували есхатольогічні прагнення, а простіше кажучи — трансцендентно жити. Натомість лише існувати.

Містичний збіг чи закономірність, але гісторичний перебіг показує, що лише надбавши Єрусалим араби сягнули цивілізаційного рівня, те саме стосується сьогоденного Ізраїлю, для котрого втрата Святого Міста буде останнім вигнанням.

Відновити християнський статус міста Христа, відбудувати храм Гроба Господня і витіснити семітських окупантів, незалежно від довжини бороди і волосся на скронях.

Я не імперіяліст, але столицею об’єднаної Європи може бути лише Єрусалим. Сакральний вимір вже ісламської і, що гірше, протестантської Європи можливий лише біля першовитоків Традиції, на берегах Галілейського моря, де ступала нога Христа.

У цьому були переконані не лише наші попередники-хрестоносці: німці і французи, англійці і австрійці, італійці і гішпанці, що свідчить про християнський характер тогочасної європейської нації, про Christian Nation.

Вони знали, а тепер знаєм і ми — так хоче Бог.

До наступного року в Єрушалаїмі.

Залишити коментар